Koroonaviirusele sekundeerib Eestis sel talvel ka gripp (2)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kuidas kindlaks teha, millise haiguse oled endale hankinud? Tee test, aga viirushaiguse puhul jää kindlasti koju ja ravi end.
Kuidas kindlaks teha, millise haiguse oled endale hankinud? Tee test, aga viirushaiguse puhul jää kindlasti koju ja ravi end. Foto: Sander Ilvest

Lisaks koroonaviirusele kollitab Eesti inimesi sel talvel ka gripp – nimelt nuuskavad ja köhivad paljud inimesed, aga koroonaproov on neil negatiivne. Niisiis on ülemiste hingamisteede viirused tagasi ja nii mõnigi A-grippi haigestunu vajab haiglaravi.

Euroopa gripiseirevõrgustiku hinnangul on gripi aktiivsus kogu Euroopa piirkonnas praegu madal, aga siiski kasvavas trendis. Püsivat gripiviiruse levikut ei täheldata veel üheski riigis, kuid üksikuid gripiviirusega seotud haigusjuhte registreeritakse peaaegu kõikjal. Tuvastatud on nii A- kui ka B-gripiviirust, niisamuti on gripiga haiglaravile satutud.

Terviseameti Lõuna regiooni osakonna juht Tiia Luht ütles Postimehele, et A-gripp on ka Lõuna-Eestisse jõudnud, näiteks Võrru. On ka A-gripi juhtumeid, kus inimene on viidud raske põdemise tõttu haiglasse.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles