Laagna teel algab Mustakivi jalakäijate tunneli remont

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Mustakivi jalakäijate tunnel.
Mustakivi jalakäijate tunnel. Foto: Albert Truuväärt

Järgmisel nädalal algab Laagna teel Mustakivi jalakäijate tunneli remont, millega antakse avalöök möödunud aasta kaasava eelarve ideekonkursil lasnamäelastelt enim hääli saanud Mustakivi tunneli uue sisekujundusliku lahenduse realiseerimisele.

«Lasnamäe elanikud on selgelt andnud esimese kaasava eelarve hääletuse raames signaali, et nad soovivad Mustakivi jalakäijate tunneli korrastamist. Kuigi selle ettevalmistamine võitis plaanituga võrreldes rohkem aega, siis nüüd saavad lubatud tööd ka alata,» märkis abilinnapea Vladimir Svet. «Olulisemaks muutuseks on tunneli liikumisruumi laiendamine pea kaks korda – tulevikus on seal jalakäijatel, ratturitel, lapsekärudega vanematel mugavam liigelda. Et tegemist on ilmselt linna ühe käidavama tunneliga, siis tulevikus hakkame mõtlema ka selle peale, kuidas muuta see atraktiivsemaks linnaruumiks, mitte pelgalt liikumiskoridoriks. Selle töö võtame aga ette peale remonttööde lõppu,» ütles Svet.

Ehitustööde esimeses etapis demonteeritakse müügikioskid ning korrastatakse nende alt vabanevad pinnad. Eemaldatakse niiskusest kahjustatud seinakattematerjalid ning korrastatakse seinad ja laed ning põrand ja sadeveerennid. Tunnelisse paigaldatakse tänapäevased LED-valgustid ja uuendatakse treppide käsipuud.

«Kuigi praegusel kujul kauplemine tunnelis lõpeb, plaanib Lasnamäe linnaosavalitsus peale remondi lõppu korraldada konkursi väiksemas mahus kauplemise operaatori leidmiseks. Tulevikus ei hakka see aga enam segama tunnelis liiklemist, vaid selleks kasutatakse tunneli keskel asuvaid ruume,» lisas Svet.

Mustakivi kergliiklustunneli ehitustööd teeb AS TREF Nord. Tööde lepinguline maksumus on 207 000 eurot ja lõpetamise tähtaeg aprill 2022. Tunnel on jalakäijatele liiklemiseks avatud ka remondi ajal, kuid liiklejatel palutakse järgida ajutist liikluskorraldust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles