Tallinn plaanib üksi elavate eakate abistamiseks kaasata vabatahtlikke

Copy
Jututamine viib kokku noored ja eakad
Jututamine viib kokku noored ja eakad Foto: Telia

Tallinn kavatseb osaleda Euroopa Sotsiaalfondi välisprojektis, millega vabatahtlikud pakuvad tuge üksi elavatele eakatele ja erivajadustega inimestele. Vabatahtlike kaasamine on lisaks juba olemasolevatele sotsiaalteenustele.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiu valdkonna abilinnapea Betina Beškina sõnul on statistika järgi 43 protsenti pealinna leibkondadest üheliikmelised ehk üksi elab ligikaudu 92 500 linlast. «Samuti on meil palju erivajadusega abivajajaid, kelle iseseisev toimetulek on alaliselt raskendatud,» rääkis ta.

«Selleks, et kõigil oleks Tallinnas hea ja turvaline elada, peame üksteist märkama ja toetama ning vabatahtlike kaasamisega saamegi pakkuda abivajajatele rohkem tuge ja leevendada nende üksildustunnet,» ütles Beškina. Tallinn plaanib projekti käivitada juba sellest kuust.

Ettevõtmise eesmärk on jõuda ka nende inimesteni, kes ei ole varem hoolekandeteenuseid kasutanud. Inimest aidatakse tema kodus või talle pakutakse kodu koos toetavate teenustega. Oluline on, et abi saamine oleks lihtne ja väärikas ning inimesed julgeksid vajadusel ka abi küsida. Projekti käigus soovitakse Tallinna piires jõuda 200 abivajajani, kelle toetamisse kaasatakse 150 vabatahtlikku.

Projekt läheb Eestis maksma miljon eurot ja seda rahastab Euroopa Sotsiaalfond. Kohalike omavalitsuste kanda on vabatahtlike transpordikulud, milleks Tallinn on arvestanud kuni 4200 eurot. Projekt kestab eeldatavasti tuleva aasta augusti lõpuni.

Otsuse projektis osalemiseks peab veel heaks kiitma Tallinna linnavolikogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles