Saaremaal hukkus elumaja tulekahjus kaks naist, maja oli põlenud varemgi

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Päästeauto. Pilt on illustreeriv.
Päästeauto. Pilt on illustreeriv. Foto: Mailiis Ollino

Täna öösel kella ühe ajal süttis Saaremaa vallas Üru külas põlema elumaja, kust päästjad tõid välja kaks hukkunud eakat naist. Esialgseil andmeil võis hoone süttida hooleti suitsetamise tõttu. 

Möödunud ööl kell 1.26 teatati häirekeskusele, et Saaremaal Üru külas on põlema süttinud eluhoone. Tulekahjust andis teada üks majast välja pääsenud elanikest ning päästjateni jõudis kohe ka info, et majas on veel kaks elanikku.

Üru küla tulekahjule reageerisid kõik Saaremaa kutselised komandod, lisaks Karala ja Mustjala vabatahtlikud päästjad. 

Päästemeeskondade kohalesaabumise ajaks olid leegid väljas nii katusest, uksest kui ka kuumuse tõttu purunenud aknast. Hoone keskosa oli lausleekides ning katus ja laed varisemisohtlikuks muutunud.

Päästetöid juhtinud Kuressaare operatiivkorrapidaja Reinar Ivanovi sõnul oli tule levik väga intensiivne ning kahe hoonesse jäänud inimese otsimiseks sisenesid suitsusukeldusvarustuses päästjad majja läbi akna, kuna ustest enam siseneda ei saanud.

Hoonest toodi välja kaks hukkunud naist, 69- ja 87-aastane. Tulekahjust pääsenud 64-aastasele mehele ja 69-aastasele naisele osutas meditsiinilist abi kiirabi. Tulekahju kustutamine lõpetati varahommikul kella poole kuue ajal.

Hoone on põlenud varemgi

Tänaöise põlengu täpsemad asjaolud selgitab menetlus, kuid esialgsel hinnangul süttis maja põlema hooletust suitsetamisest. Lisaks viitavad asjaolud, et majas puudus töökorras suitsuandur, mis oleks põlengust varakult märku andnud.

Päästjad on käinud ka varem selles kodus tuleohutust kontrollimas, viimati 2019. aastal. Hoones on puhkenud ka varem üks tulekahju.

Päästjad juhivad tungivalt tähelepanu sellele, et suitsuandur peab olema igas eluhoones ning suitsetada tuleb kindlasti hoonest väljas. Pärast suitsetamist tuleb sigaret hoolikalt tuhatoosi või näiteks veega purki kustutada. Põleva sigaretiga mugavalt voodisse või tugitooli heitmine on eluohtlik. Madratsi või pehme mööbli vahele pudenenud hõõguv suitsuots põhjustab tulekahju märkamatult ja vahel alles tundide möödudes.

Saaremaal hukkunud inimesed olid Lääne regioonis alanud aasta esimesed tuleohvrid, eelmisel aastal hukkus Saaremaal põlengus üks inimene. Lääne regioonis hukkus eelmisel aastal tulekahjudes kokku neli inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles