Miks küsib Eesti Energia elektriarve ajatamise eest viivist? (4)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Elekter.
Elekter. Foto: Toomas Huik

Peaminister Kaja Kallas (RE) rääkis Postimehele 9. detsembril, et elektriarvete maksmist saab ka ajatada. Eesti Energia sõnul saab seda tõesti teha, ent selle võimaluse korral tuleb maksta ka viivist. 

Eesti Energiast selgitati Postimehele, et ettevõte on oma arveldusprotsessis alati olnud paindlik ja kui kliendil on makseraskused, siis julgustavad nad kohe nendega ühendust võtma. 

«Leiame koos viisi, kuidas arvete tasumisega edasi minna. Maksepikendus ei pruugi olla ainus lahendus,» ütles Eesti Energia pressiesindaja Priit Luts. 

Maksepikendusega kaasnev viivis on teenusepakkujate puhul tavapraktika ning paratamatu teatud põhjustel, ütles Luts. «Maksepikendus on sisuliselt laen, mida ei ole võimalik tasuta pakkuda. Hilinenud maksed mõjutavad teenusepakkuja rahavoogu ning viivis aitab katta osaliselt teenuse osutamisega seotud kulusid,» selgitas ta. 

Eesti Energia lubab tulla klientidele võimalikult palju vastu: ajutiselt on vähendatud viivise määra poole võrra (kuni aprilli lõpuni 0,033% päevas) ning kuni aprilli lõpuni ei lülitata võlgnevuse tõttu kellelgi voolu välja. «Meie teada ei ole teised elektrimüüjad – kelle turuosa moodustab üle 40% – viivisintresse alandanud või ei pakugi nad maksepikenduse võimalust,» ütles Luts. 

«Soovitame siiski klientidel arvest tasuda nii palju kui võimalik, et vähendada tasumisele kuuluvat viivist,» toonitas ta. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles