GRAAFIKUD Sooduspensionide kaotamise arutelu kogub tuure (2)

Tiina Laura Kimmel
, ajakirjanik
Copy
Baleriin Eve Andre-Tuga sõnul on paljud esitantsijad asunud pärast karjääri lõppu tööle taksojuhtidena või postiljonidena – balletitantsija kärjääri lõpp on väga traagiline.
Baleriin Eve Andre-Tuga sõnul on paljud esitantsijad asunud pärast karjääri lõppu tööle taksojuhtidena või postiljonidena – balletitantsija kärjääri lõpp on väga traagiline. Foto: Eesti Juveel/Albert Kerstna

Viiekümne aasta eest ekraanile jõudnud mängufilm «Noor pensionär» naerutab endiselt rahvast, kuid tuletab teisalt meelde, et samast ajast on pärit ka tänini kehtivad reeglid teatud erialadel soodustingimustel pensionile pääsemiseks. Seda on valitsus otsustanud nüüd muuta.

Sotsiaalministeerium on saatnud kooskõlastusringile eelnõu, mis kaotaks soodustingimustel ja väljateenitud aastate eest teatud erialadel varasema pensionide maksmise.

Kui filmi näitel teame, et enne teisi pääsevad teenitud puhkusele balletitantsijad, siis tegelikult saavad head füüsilist vormi nõudva või töö tervist kahjustava iseloomu tõttu varem pensionile ka näiteks kaevurid, politseinikud, päästjad, vangivalvurid, lennujuhid ja stjuardessid, tekstiili- ja keemiatööstuses töötajad, meremehed, puhkpillimängijad, tsirkuseartistid, erivajadustega laste õpetajad, aga ka suuremate linnade bussi-, trammi- ja trollijuhid.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles