Peadpööritavad energiahinnad tõmbasid riigikogulased käima (23)

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Arbavere külas elav isamaalane Üllar Saaremäe tunnistas, et ootas samuti põnevusega viimast elektriarvet, aga üllatus meeldivalt – arve ei olnud astronoomiline.
 
Arbavere külas elav isamaalane Üllar Saaremäe tunnistas, et ootas samuti põnevusega viimast elektriarvet, aga üllatus meeldivalt – arve ei olnud astronoomiline.  Foto: Ain Liiva/Virumaa Teataja

Riigikogu alustab uut kalendriaastat huvitavas olukorras: nii mõnigi rahvaesindaja leidis sarnaselt paljude kaasmaalastega äsja oma postkastist soliidse elektri- või gaasiarve.

Ehkki jõulukuul tarbitud elektrienergia hulk ei pruugi erineda aastatagusest, panevad saadud arved börsipaketi puhul tublisti kukalt sügama isegi riigikogu liikmeid, kellel on korralik sissetulek.

Keskerakondlane Kaido Höövelson ei teinud oma Pajusti majapidamise viimasest elektriarvest saladust – see oli 1486 eurot ja 45 senti ehk ligi viis korda suurem kui aasta tagasi. Hoolimata summa tohutust kasvust säilitas Höövelson positiivse meele ja küsis 12-eurose arve saanud ajakirjanikult: «Ma toon oma söögikraami siis teie külmikusse?»

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles