Aprillirahutuste korraldamises õigeksmõistetud esitavad edasikaebuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson

Riigiprokuratuur esitas edasikaebuse kohtuotsuse asjus, millega mõisteti Maksim Reva, Dmitri Linter, Mark Sirõk ja Dimitri Klenski õigeks aprillirahutuste korraldamises, asjaosalised kavandavad samuti apellatsiooni.

Maksim Reva kaitsja Vladimir Sadekov ütles, et sai täna prokuratuurist apellatsioonikaebuse aprillirahutuste süüasjas ning valmistab omalt poolt samuti ette edasikaebust, mis peaks lõpliku kuju saama selle nädala jooksul, kirjutas venekeelne Postimees.ee.

Sadekovi sõnul vaidlustab nende apellatsioon õigeksmõistva kohtuotsuse motiivid, kuna tema hinnangul on arvesse võtmata jäetud mitu tõsiasja, millest olulisim on süüdistuskokkuvõtte vassiv iseloom.

Apellatsioonis võivad nad vaidlustada veelgi motiive, mida kohtuotsus nende meelest ei arvestanud.

Samuti taotlevad Reva ja Linter jätkuvalt kohtuotsuse täieliku teksti tõlget vene keelde. Paraku näeb seadus ette, et kirjalikku tõlget on õigus nõuda vaid juhul, kui isik, kelle kohta otsus on tehtud, viibib vanglas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles