Lõuna prefektina jätkab Vallo Koppel

Copy
Vallo Koppel.
Vallo Koppel. Foto: Arvo Meeks

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektor Elmar Vaher tegi siseministrile ettepaneku nimetada politseikolonelleitnant Vallo Koppel teiseks ametiajaks Lõuna prefektiks.

Siseministri, PPA peadirektori ja Lõuna prefektiga kohtumisel andis Vallo Koppel ülevaate järgneva viie aasta visioonist ja tegevuskavast ning seejärel nimetas minister Koppeli teiseks ametiajaks Lõuna prefekti ametikohale.

Siseminister Kristian Jaani sõnul on Koppel tõestanud end kindlameelse, rahuliku ja empaatilise juhina, kes on prefektina näidanud üles täielikku pühendumust ja professionaalsust. Politseijuht Elmar Vaher lisas, et Koppeli kasuks rääkis asjaolu, et ta on pälvinud ka partnerite, näiteks kapo ja prokuratuuri toetuse ja usalduse.

Koppel ütles, et viimased suuremad kriisid on pannud meid kõiki olukordadesse, kus me varem pole olnud. «Seetõttu pean väga oluliseks pühenduda nii isiklikult kui ka meeskonnana PPA kriisideks valmisoleku protsesside ja plaanide väljatöötamisse ning tagada nende plaanide järjepidev testimine ja rakendamiseks valmisoleku kontroll,» kinnitas prefekt.

Avaliku teenistuse tippjuhi teenistustähtaeg on viis aastat. Koppeli esimene ametiaeg lõpeb 31. jaanuaril. Tema teine ametiaeg algab 1. veebruaril ning lõpeb 31. jaanuaril aastal 2027.

1975. aastal sündinud Koppel nimetati esimest korda politseiteenistusse 1996. aastal ning ta on kogemusi kogunud erinevatel ametikohtadel. Aastatel 2013-2017 juhtis ta Ida prefektuuri ning enne seda Lõuna prefektuuri kriminaalbürood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles