Viljandi linnaisad otsustasid Jaak Joala monumendi praegusest asukohast ära viia

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Viljandi linnavalitsus otsustas eile, et kuna Joala monumendiga seonduv tõi Viljandile negatiivset tähelepanu ja kuju pole mõtet enam varjata, tuleb see pilgu alt ära viia.
 
Viljandi linnavalitsus otsustas eile, et kuna Joala monumendiga seonduv tõi Viljandile negatiivset tähelepanu ja kuju pole mõtet enam varjata, tuleb see pilgu alt ära viia.  Foto: Elmo Riig/Sakala

Viljandi linnavalitsus otsustas eilsel istungil, et Jaak Joala kuju tuleb praegusest asukohast ära viia. Kuju teisaldatakse jaanuarikuu jooksul.

Novembris tööle asunud Viljandi valitsuskoalitsiooni eesmärk oli teiste teemade kõrval Joala kuju küsimusele lahendus leida. Esimese sammuna kohtusid linnavolikogu esimees Helmen Kütt ja linnapea Madis Timpson Jaak Joala lese Maire Joalaga. Nagu kohtumisel selgus, on Maire Joala endiselt seisukohal, et laulja monument erineb sellest, millele tema oma nõusoleku oli andnud, ning sellisel kujul seda eksponeerida ei tohiks. Nii linnapea kui linnavolikogu esimees leiavad, et linnal ei sobi hakata laulja lesega kohut käima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles