Suured elektriarved ning ühiskondlik pahameel on pannud poliitikuid üksteise võidu elektri hinna šokile lahendusi välja käima. Lisaks opositsioonile koostab konkreetseid ettepanekuid ka Keskerakond.

«Tänaseks on näha, et ligi 200-miljonilisest meetmetepaketist on vähe,» nentis ­riigikogu keskfraktsiooni juht Jaanus Karilaid.

Erakonna konkreetsed ette­panekud, kuidas elektri ­hinna šokist välja ­tulla, viib neljapäeval ­valitsusse Keskerakonna majandus- ja taristuminister Taavi Aas. Ettepanekute sisu jääb praegu veel saladuskatte alla.

Varasematest katsetustest on Keskerakond käinud välja energia käibemaksu ajutise alandamise, sellega Reformierakond nõus polnud. «Me arutame see nädal ja siis käime ettepanekud välja,» ütles Keskerakonna juht Jüri Ratas ja tunnistas eile, et ka ettepanekute sisu on veel lahtine ning selgub arutelude käigus.

«Ma arvan, et tuleb arutada kõiki võimalusi, nii lühiajaliselt kui ka pikemaajaliselt, mis on võimalik teha ja mis ei ole,» jäi Ratas diplomaatiliseks. Küll aga tõi ta välja, et konkreetsete sammude tegemiseks peab nõusse jääma ka Reformierakond. «Kokkuvõttes peab valitsus need vastu võtma konsensuslikult.»

Kommentaarid (18)
Copy