Dominikaani Vabariigis vahistati veel üks Haiti presidendi mõrvas kahtlustatav

Copy
Foto: RICARDO ROJAS/Scanpix

Dominikaani Vabariigis võeti USA valitsuse abiga kinni veel üks Haiti presidendi Jovenel Moïse mõrva võtmetähtsusega kahtlusalune, teatasid esmaspäeval julgeolekuallikad.

Tundmatuks jääda soovinud julgeolekuametniku sõnul vahistati Rodolphe Jaar USA võimude juhiste järgi.

Ametniku informatsiooni kohaselt võeti Jaar kinni reedel, kui ta proovis siseneda Dominikaani Vabariiki, mis jagab Hispaniola saart Haitiga.

Jaarile pole esialgu ametlikku süüdistust esitatud. Kohe polnud selge, kas tal on advokaat või millal ta Ühendriikidele välja antakse.

USA ametnikud keeldusid juhtunut koheselt kommenteerimast. USA poolelt märgiti vaid, et uurimine jätkub.

USA võimud esitasid kuu alguses endisele Colombia sõjaväelasele süüdistuse seoses Haiti presidendi tapmisega eelmise aasta juulis, teatasid teisipäeval ametnikud.

Justiitsministeerium teatas avalduses, et 43-aastane Mario Palacios osales koos teistega vandenõus röövida või tappa Haiti president. Palacios võeti kinni Panama Tocumeni lennujaamas ja anti Ühendriikidele välja.

USA prokurörid teatasid, et vandenõu Moïse vastu keskendus algselt presidendi röövimisele osana väidetavast vahistamisest, kuid muutus «tema tapmise vandenõuks».

Prokuröride informatsiooni kohaselt sisenesid Palacios ja tema kaaslased 2021. aasta 7. juulil presidendi residentsi Haitil kavatsusega president Moïse tappa ning riigipea tapetigi.

Vandenõus osales veel 20 Colombia kodanikku ja rühm Haitil baseeruvaid Haiti ja USA topeltkodakondsusega inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles