JÄRELVAADATAV ⟩ Vaimne trauma sõja- ja konfliktifotograafias

Sander Punamäe
, reporter
Copy

Dokfoto Keskuses saavad kokku pressifotograaf ja Afganistani sõjaveteran Erik Tikan, kriisikollete režissöör-operaator Ivar Heinmaa ja endine Kaitseväe peapsühholoog Harri Ints, et rääkida sõja- ja konfliktifotograafiast ning sellest, millise jälje selline amet inimese hinge jätab. Vestlust juhib Postimehe ajakirjanik Sander Punamäe.

See, mida konflikti-ja sõjafotograafid, aga ka tundlikke teemasid puudutavad dokumentalistid endasse talletavad, nähes ning jäädvustades elu karmimat poolt, jätab kindlasti oma jälje.

Räägime sellest, mis on vaimne trauma ja stress ning sellest, kui levinud on see sõdurite ja pressi- ja dokumentaalfotograafide seas. Arutleme, miks on fotograafid ja ajakirjanikud eriliselt ohustatud või kaitsetud vaimse trauma ja stressi ees ja kuidas seda ravida või leevendada? Lisaks kuuleme isiklikke kogemuslugusid ning kuidas osalised nendega toime on tulnud või tulevad.

«Silmaring» on Dokfoto Keskuse harivate vestlusõhtute sari. Näituse «Inimest peegeldades – Robert Capa ja Ungari meistrid – Brassaï, Kertész, Moholy-Nagy, Munkácsi» raames toimuvat publikuprogrammi toetab USA Saatkond Tallinnas ja Liszti Instituut Tallinnas.

Otseülekanne algab kell 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles