Üru küla ei mäleta teist nii ränka põlengut

Monika Metsmaa
, Saarte Hääl
Copy
Üru küla põlenud maja järgmisel hommikul. Tulekahju põhjuse selgitab välja uurimine.
Üru küla põlenud maja järgmisel hommikul. Tulekahju põhjuse selgitab välja uurimine. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl
  • Päästjate andmeil polnud majas töökorras suitsuandurit
  • Mullu hukkus Saaremaal tules üks inimene

Saaremaal Üru külas süttis reede öösel elumaja, kust päästjad tõid välja kaks hukkunud eakat naist. Veel kaks inimest pääses eluga.

Kell 1.26 teatati häirekeskusele, et Üru külas on süttinud elumaja. Kaks inimest oli põlevast majast ise õue saanud, kaks oli veel majas. Tulekahjust andis teada üks väljapääsenuist.

Selleks ajaks, kui päästemeeskonnad kohale jõudsid, olid leegid väljas nii maja katusest, uksest kui ka aknast. Hoone keskosa oli lausleekides ja katus ähvardas sisse kukkuda.

Päästetöid juhtinud Kuressaare operatiivkorrapidaja Reinar Ivanovi sõnul oli tule levik väga intensiivne. Kahe hoonesse jäänud inimese otsimiseks sisenesid päästjad akna kaudu, kuna ustest polnud see enam võimalik.

Hoonest toodi välja kaks hukkunut, 69- ja 87-aastane naine. Tulekahjust pääsenud 64-aastase mehe ja 69-aastase naisega tegeles kiirabi.

Põlengu kustutamine lõpetati kell 5.32.

Tõenäoliselt sai põleng alguse diivani juurest – ilmselt hooletust suitsetamisest. Üks hukkunu leiti ruumist, kust tuli alguse sai.

Pääsenud mehele leiti ajutine elukoht sotsiaalmajas. Pääsenud naine ei olnud kohalik ja sai koju naasta.

Päästjate andmeil polnud majas töökorras suitsuandurit. Päästjatele on see maja juba tuttav, sest see ei olnud seal esimene tulekahju. Saaremaa päästepiirkonna juhi Margus Lindmäe sõnul käidi seal tuleohutust kontrollimas viimati 2019. aastal. «Siis jäi meist sinna kaks toimivat suitsuandurit,» ütles Lindmäe. «Mis neist sai, ei oska öelda.»

Üru küla on šokis, teist nii ränka tuleõnnetust seal ei mäletata. Üks hukkunutest elas seal peaaegu kogu elu.

Mullu hukkus Saaremaal tules üks inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles