Sven Jürgenson: väikeriikidel võib ÜRO Julgeolekunõukogu töös eeliseid olla

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Kuna uusi teemasid on ÜRO Julgeolekunõukogus väga raske algatada, tuleb pidada saavutuseks, et Eesti suutis avatud debatina sisse tuua küberjulgeoleku.
Kuna uusi teemasid on ÜRO Julgeolekunõukogus väga raske algatada, tuleb pidada saavutuseks, et Eesti suutis avatud debatina sisse tuua küberjulgeoleku. Foto: Eskinder Debebe/UN Photo via www.imago-images.de

Üle 30 aasta aktiivselt Eesti välispoliitika kujundamises ja elluviimises osalenud Sven Jürgenson tegi koos oma meeskonnaga jõulist kampaaniat Eesti saamise nimel ÜRO Julgeolekunõukogu liikmeks ning tegutses seal kahe aasta jooksul igati edukalt.

Jürgenson leiab, et ÜRO Julgeolekunõukogu liikmeks pürgimine on riigi nähtavaks tegemise seisukohalt väga oluline, pidagu mõned seda meie väiksust arvestades pealegi mõttetuks raha- ja energiakuluks. «Julgeolekunõukogu liikmeks olemise kahe aasta, aga ka eelnenud kampaania jooksul oleme teinud end suuremaks kui kõigi nende 30 aastaga, mil oleme olnud ÜRO liikmed,» kinnitab ta. «Lisaks muidugi kogemused meie diplomaatidele – ja kõige selle tõttu oleme esitanud oma kandidatuuri nõukogusse ka aastaks 2050.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles