Vanapaar käib jalutamas, oma taburetid kaasas

Jens Raavik
, Tartu Postimehe ajakirjanik
Copy
Tabivere elanikud Elvi ja Ülo Karus võtavad jalutuskäikudele kaasa oma toolid, sest maantee ääres oleval kergliiklusteel pole kuskil istuda.      
Tabivere elanikud Elvi ja Ülo Karus võtavad jalutuskäikudele kaasa oma toolid, sest maantee ääres oleval kergliiklusteel pole kuskil istuda.      Foto: Kristjan Teedema

Tartu ja Jõgeva vahel sõitjatele võib Tabiveres silma jääda vanapaar, kes jalutuskäike tehes kodust kaasa võetud taburettidel jalga puhkab. Alati rõõmsas tujus aastates naine ja mees veavad isiklikke toolikesi kaasas, sest pingid on seal aastaid tagasi lõhutud ja nii pole neil igapäevast poetiiru tehes kuskil mujal istuda.

Väärt ost on suureks abiks

Tabiveres elavad Elvi ja Ülo Karus kõnnivad kohalikku poodi enamasti korra päevas, nii juba vähemalt viisteist aastat järjest.

Ent viimased paar-kolm aastat ei ole sel teel enam piisavalt pinke ning pensionipõlve pidav vanapaar on sunnitud peale poekottide kaasa tassima oma toolid.

«Enamasti käime ikka iga päev harjumuspärase teekonna läbi,» rääkis Elvi Karus. «Ma istun päris palju, aga liikuda on ka vaja. Toas ju ei jookse ringi, ikka on tarvis väljas käia.»

Mitmekilomeetrisel jalutuskäigul on ainus pink maantee ääres bussipeatuses, aga et kodust peatuseni on pikk maa, tuleb vahepeal jalgu puhata pingikestel, mida terve tee ratastel kaasa veetakse. «Kuna mul on üks põlv opereeritud ja teine ootab samuti lõikust, ei jõua ma järjest pikalt kõndida ning pean saama istuda. Nii me siin kõnnime, siis jälle istume ja imetleme ning jalutame edasi,» ütles Elvi Karus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles