Aastatepikkune kius tasus ära – Tallinna linn ostab elanikke kiusanud ärimehelt tänava

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Konstantin Ivanišvili paigaldatud sissesõidu keelu märk Tallinnas Hargi tänaval. Elanikud on teeomaniku nõudmisi eiranud, kuid nüüd otsustas linn teelõigu Ivanišvililt ära osta.
Konstantin Ivanišvili paigaldatud sissesõidu keelu märk Tallinnas Hargi tänaval. Elanikud on teeomaniku nõudmisi eiranud, kuid nüüd otsustas linn teelõigu Ivanišvililt ära osta. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavalitsus otsustas eile osta kurikuulsa teedeärimehe Konstantin Ivaniš­viliga seotud firmadelt ära Haaberstis asuva Hargi tänava, mis on kümnete perekondade ainus kodutee.

Hargi tänav on juurdepääsuks 39 kinnistule, sealhulgas kahele korruselamule, 31 pereelamule, viiele hoonestamata kinnistule ja alajaamale.

Otsuse peab veel kinnitama linnavolikogu. Otsuse eelnõu järgi makstakse tänava praegustele omanikele kokku 237 600 eurot. Tänav kuulub ettevõtetele Ruslans OÜ ja Foreva Veod OÜ.

Ühe firma juhatuses on pankrotipesadest tänavate, torustike ja muude infrastruktuuri elementide kokkuostmise ja nende elanikele edasimüümisega kuulsaks saanud Ivanišvili. Teise firma juhatuse liikmete ega tegelike kasusaajate seast tema nime ei leia, küll aga on seal kontaktnumbriks märgitud tema telefoninumber. Müügisumma aluseks on 2020. aastal koostatud hindamisakt, mille järgi on kinnisasja väärtus 198 000 eurot, millele lisandub 39 600 eurot motivatsioonitasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles