Radikaaliks tunnistatud mees jätkab kohtuvõitlust Eestisse naasmiseks (5)

Jekaterina Pavlova
, Rus.Postimees
Copy
Sergei (paremal) õpingute ajal Saudi Araabias Mediinas. 
Sergei (paremal) õpingute ajal Saudi Araabias Mediinas. Foto: Erakogu

Saudi Araabiasse keelt õppima läinud islamiusuline Ukraina kodanik Sergei sai 2020. aasta suvel Eestisse naasmisel teada, et tema elamisluba on tühistatud, kuna ta on radikaliseerunud ja ohtlik avalikule korrale.

26-aastane Sergei on elanud suurema osa oma elust Eestis ja Ukrainaga ei seo teda suurt midagi. Mees näeb oma tulevikku Eestis, kuid võitlus politsei- ja piirivalveametiga ei ole seni tulemust andnud. Eelmise aasta lõpus otsustas Tallinna halduskohus, et tema elamisloa tühistamine oli õigustatud. Sergei ei jäta aga jonni ja jätkab võitlust Eestisse naasmise nimel Tallinna ringkonnakohtus.

«Minu süüdistamine äärmusluses on täielik jama. Siis võiks kõik moslemid välja saata, kui islam riiki ohustab,» ütles Sergei, kes elab juba rohkem kui aasta Ukrainas.

Lapsepõlves elas Sergei pere kord Ukrainas, kord Eestis, ent kui ta sai 12-aastaseks, kolis perekond lõplikult Tallinna. «Olen pärit usklikust kristlaste perest, minu vanaisa oli preester. Mul oli raske periood, isa suri ja oma eneseotsingutes jõudsin islamiusuni. Perekond aktsepteeris minu valikut. 2017. aastal, kui väidetavalt algas minu radikaliseerumine, võtsin vastu islami,» rääkis ta.

Seitse kuud pärast Sergei islamiusku pöördumist kutsus kaitsepolitsei ta vestlusele.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles