Eesti tahab osta snaipripüsse ja suures koguses käeraudu (7)

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Täpsemalt on plaanis kulutada 420 000 eurot käeraudadele, 300 000 eurot käeraudade vutlaritele ja suurim summa – 536 600 eurot – ühekordsetele tekstiilist käeraudadele ja lõikuritele.
Täpsemalt on plaanis kulutada 420 000 eurot käeraudadele, 300 000 eurot käeraudade vutlaritele ja suurim summa – 536 600 eurot – ühekordsetele tekstiilist käeraudadele ja lõikuritele. Foto: Elmo Riig/Sakala

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) ootab kuni 20. jaanuarini pakkumusi, et sõlmida leping suures koguses käeraudade ning taktikaliste ühekordsete tekstiilist käeraudade soetamiseks.

Lisaks tahetakse osta ka käeraudade vutlareid ja ühekordsete käeraudade lõikureid.

Hanke eeldatavaks maksumuseks on märgitud 1 256 600 eurot.

Täpsemalt on plaanis kulutada 420 000 eurot käeraudadele, 300 000 eurot käeraudade vutlaritele ja suurim summa – 536 600 eurot – ühekordsetele tekstiilist käeraudadele ja lõikuritele. Kõik eelnimetatud summad on toodud ära käibemaksuta.

PPA valmisoleku ja reageerimise büroo juhtivkorrakaitseametnik Martin Runno lausus, et PPA viib läbi riigihanget käeraudade hankimiseks kolmes osas. «Hankega otsime partnereid, kellega sõlmida raamleping neljaks aastaks nii käeraudade, käeraudade vutlarite kui ka ühekordsete käeraudade hankimiseks.»

Runno selgituse põhjal ei soeta PPA korraga konkreetset arvu käeraudu, vaid tekib võimalus nelja aasta jooksul selles summas vastavalt vajadusele käeraudu osta. Käeraudade elukaar on tema sõnul ligi viis kuni kümme aastat, pärast mida rauad hävitatakse.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles