«Rakett 69» jõuab järgmisel aastal ka Luksemburgi eetrisse

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Populaarse teadussaate «Rakett 69» 11. lennu võitis Karl Mell. 
Populaarse teadussaate «Rakett 69» 11. lennu võitis Karl Mell. Foto: Vesilind

Aasta alguses sõlmisid Eesti Teadusagentuur, OÜ Vesilind ja Luksemburgi Teadusagentuur kokkuleppe Eestis populaarse teadussaate «Rakett69» formaadi kasutamiseks Luksemburgis, andes lootust veelgi rohkemate vaatajateni jõuda.

Jalg saadi Luksemburgis ukse vahele juba kolm aastat tagasi, mil Eesti Teadusagentuuri esindajad käisid kohtumas sealsete kolleegidega, misjärel ostis Luksemburgi Teadusagentuur õigused teadusvõistlusmängu korraldamiseks eestlaste välja töötatud formaadi põhjal.

Juba sel kuul hakatakse otsima saate tootjat ja võtted algavad sügisel. Luksemburgi versioon «Raketist» jõuab sealsete vaatajateni 2023. aastal telekanalis, mis on osa suurest, peamiselt saksakeelsele vaatajaskonnale suunatud telekontsernist RTL.

«Me ikkagi väga loodame, et see Luksemburgi leping on selline asi, mis avab meile teisigi uksi. Telesaateid tehakse maailmas ju tohutult ja ilmselt on selle jaoks olemas tiimid, kes käivad messilt messile, et formaati müüa. Meil Eestis sellist võimalust ei ole, mistõttu on äge, kui mujal maailmas peetakse «Raketti» unikaalseks ja ägedaks formaadiks ja et saame selle kasutamisõigust edasi anda,» rõõmustas teadusagentuuri teaduskommunikatsiooni juhataja Annely Allik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles