6000 koroonapositiivset päevas ei pruugi olla ebareaalne (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kuigi nakatumine võib lähipäevadel püsida kõrge, ei ole asjatundjate hinnangul põhjust liigseks muretsemiseks – haiglaravi vajavate inimeste hulk on stabiliseerunud. 
Kuigi nakatumine võib lähipäevadel püsida kõrge, ei ole asjatundjate hinnangul põhjust liigseks muretsemiseks – haiglaravi vajavate inimeste hulk on stabiliseerunud. Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

Üle-eelmisel ööpäeval tuvastati 2438 koroonapositiivset, mis on selle koroonalaine rekord. Möödunud aasta novembris küündis kolmanda laine tipp 2306 koroonapositiivseni.

Omikrontüvega nakatunutel tunduvad praegustel andmetel olevat küll leebemad sümptomid, kuid endiselt on Eestis ka haiguse deltatüvi. Kui inimene sellega nakatub, on haiguse kulg tunduvalt raskem kui omikrontüve puhul.

«Paraku jah, nakatumisarvud lähevad üles. 6000 kanti päevas ei olekski ebareaalne, eriti vaadates teiste riikide näitajaid,» nentis Postimehele Tartu Ülikooli viroloogia kaasprofessor, teadusnõukoja liige Margus Varjak.

Peaminister Kaja Kallas (RE) ütles eile, et arve vaadates tuleb meeles pidada, et omikrontüve hiidlainet on juba oodatud. «See on tulnud igas riigis. Täna (eile – L.-E. L.) on siin Covid-19 rekord. Meie nakatumine võib tõusta 6000–8000 nakatumiseni päevas,» möönis peaminister.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles