Tallinna TV kasutas luba küsimata ETV saatelõiku

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tallinna TV saates näha katkendit «Aktuaalsest kaamerast», kuid eraldi luba selle kasutamiseks ei küsitud.

Kolmapäeva õhtul näitas Tallinna TV uut saadet «Meedia keskpunkt», kus riigikogulane Heimar Lenk, ajakirjanik Mart Ummelas ja Kesknädala toimetaja Urmi Reinde arutlesid selle üle, kuidas on nädala sündmused kajastanud meedias, kirjutab Õhtuleht.

Ühel hetkel tuli ekraanile «Aktuaalse kaamera» klipp, mis kajastas möödunud laupäeval toimunud ACTA lepingu vastast meeleavaldust.

ERRi õigusosakonna juhataja Karin Victoria Kuuskemaa selgitab, et ajakirjanduses on üldine tava, et viidatakse teiste väljaannete uudistele, tsiteeritakse neid ja kasutatakse neid nii motiveeritud mahus (mis ei vaja allika nõusolekut) kui ka vastastikuste lepingute alusel suuremas ulatuses kui motiveeritud maht võimaldaks.

«Praegu on seega küsimus, kas Tallinna TV ületas või ei ületanud motiveeritud mahu piire, kuna lepingut tal selle materjali kasutamiseks ERRiga sõlmitud ei ole,» sõnas Kuuskemaa ja lisas, et  ERR ei pea vajalikuks seda arutelu tõstatada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles