Kohus karistas ema, kelle lapsed kasvasid koos koertega

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kohus karistas ema, kelle lapsed pidid koera kausist sööma ja kes koera moodi käitusid, tingimisi vangistusega, sest ta oli oma laste kallal vägivallatsenud.

Laste ema süüdistati selles, et tiris oma lapsi kõrvust, tekitades sellega lastele füüsilist valu, selgub kohtuotsusest. Tema elukaaslast süüdistati laste löömises rihmaga ning lõi lapsi suu pihta, põhjustades lastele nii füüsilist valu. Naist karistati aastase vangistusega kaheaastase katseajaga. Tema elukaaslasele määrati karistuseks aasta ja kuue kuu pikkune vangistus kaheaastase katseajaga.

Katseaja jooksul peavad nad elama kohtu määratud alalises elukohas, ilmuma kriminaalhooldaja määratud ajavahemike järel kriminaalhooldusosakonda registreerimisele, alluma kriminaalhooldaja kontrollile ning esitama talle andmeid oma kohustuste täitmise ja elatusvahendite kohta.

Elu-, töö- või õppimiskoha vahetamiseks tuleb neil küsida kriminaalhooldajalt luba, ka peavad nad küsima loa elukohast lahkumiseks kauemaks kui 15 päevaks. Katseajal ei tohi nad tarvitada alkoholi ja narkootikume.

Koletu lugu tuli päevavalgele eelmisel aastal, kui lastekaitsjad avastasid ühes Ida-Virumaa paneelelamus haiged ja näljased lapsed. Lapsed sõid loomadega samast kausist, haukusid võõraste peale, nutmise asemel niutsusid ja ulgusid ning pissisid jalga tõstes nurka. Laste piinamine kestis kuid, kuigi majarahvas kutsus korduvalt välja politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles