MEELELAHUTUS Kuninganna väärilised portreepildid

Betty Ester-Väljaots
Copy
40. sünnipäevale pühendatud piltidel kannab Cambridge’i hertsoginna Catherine Alexander McQueeni moemaja loomingut.
40. sünnipäevale pühendatud piltidel kannab Cambridge’i hertsoginna Catherine Alexander McQueeni moemaja loomingut. Foto: George Rogers/SIPA/Scanpix

Prints Williami abikaasa, Cambridge’i hertsoginna Catherine tähistas hiljuti 40. sünnipäeva. Kuigi koroonaviiruse ohus polnud suurt pidu plaanis, rõõmustati rahvast kolme sünnipäevalapse portreega.

Briti kuningapere pole just kõige kergem seltskond, kus leida oma koht ja lugupidamine, kuid kümme aastat pärast abiellumist on Catherine jõudnud enesekindluseni, mis paistab välja tema avalikes esinemistes. Kuningapere kommentaatorite hinnangul liigub ta järjest rohkem oma majesteetliku rolli poole, mis talle kunagi osaks saab, kui Williamist saab kuningas ja temast kuninganna.

Sünnipäevaks avaldatud pildid on samuti kuningliku moega ning meenutavad väga portreesid, mida tegi kunagine kuulsuste ihufotograaf Cecil Beaton (1904–1980). Endale moekunstniku ja fotograafina nime teinud Beatoni kõrge lend sai alguse, kui kuninganna Elizabeth II ema kutsus ta 1939. aastal Buckinghami paleesse pildistama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles