Tõnu Raadikule tehti Mehhikos elupäästev operatsioon (1)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Tõnu Raadikut tabas Mehhikos viibides eluohtlik südamerike, mille ravimise eest keeldus kindlustus maksmast. Pildil muusik Jazzkaarel.
Tõnu Raadikut tabas Mehhikos viibides eluohtlik südamerike, mille ravimise eest keeldus kindlustus maksmast. Pildil muusik Jazzkaarel. Foto: Heiti Kruusmaa

Reede õhtul postitas muusiku ja näitleja Tõnu Raadiku kasutütar Liis Epler ühismeediasse postituse, mis teatas, et Raadikut tabas Mehhikos reisil ootamatult eluohtlik südamerike. Ligikaudu nelja tunniga suudeti kokku koguda kogu operatsiooniks vajaminev summa – 75 000 dollarit –, et päästa muusiku elu.

«Arstide sõnul vajab ta viitamatult südameoperatsiooni, aga vaatamata kehtivale kindlustuslepingule keeldub BTA kindlustus haiglale operatsiooni eest maksmast. Väidavad, et kindlustuskaitse katab eluohtlikud olukorrad, kuid mitte südameoperatsiooni. Ilma selleta ei jõua Tõnu elusana kodumaale. Kuidas saab kindlustusfirma jätta inimese lihtsalt võõrale maale niimoodi surema?» kirjutas Epler oma postituses.

Järgmisel päeval teatas ajakirjanik Juku-Kalle Raid sotsiaalmeedias, et Raadik suundub heade annetajate toel operatsioonile: «Suur aitäh teile kõigile, kes ergastusid, et päästa ära meie armastatud näitleja, viiulikunstnik, igatpidikunstnik ja äge inimene me kultuuriruumi jaoks Tõnu Raadik.» Liis Epleri sõnul aitas Mehhiko haiglaga suhelda just Raid, jagades olukorra kohta operatiivset infot.​

Kurtis valu rinnus ja kaotas teadvuse

Raadikuga on Mehhikos kaasas fotograaf Ann Tenno, kes sõnas Postimehele, et mees viidi operatsioonile pühapäeva õhtul. «Operatsioon kestab umbes 3–5 tundi ja siis veel paranemine. Praegu ma midagi rohkem öelda ei oska.» Kuigi pärast garantiisumma laekumist on fotograafi sõnul kiiresti toimetatud, oli Raadikule vaja teha kõiksugu teste ning organiseerida operatsiooni jaoks tagavaraks õige grupi verd.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles