Asümptomaatilisi enam nii tihti koroonatestile ei saadeta (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kiirtest näitab ära koroonaviirusega nakatumise, ent nüüd saab ka läbi PCR-testide teada, millise viirusega on tegu.
Kiirtest näitab ära koroonaviirusega nakatumise, ent nüüd saab ka läbi PCR-testide teada, millise viirusega on tegu. Foto: Sander Ilvest

Kuigi teised riigid juba vaikselt muudavad oma PCR-testide strateegiat, on Eestis veidi teine suund. Väikesed muutused siiski on: tänasest ei ole enam Covid-19 testimiskohti sadamas, lennujaamas ega Narva piiripunktis. Lisaks hakatakse tänasest PCR-testidega eristama peale koroonaviiruse ka A- või B-gripi ning RS-viirust.

Peaminister Kaja Kallas (RE) vastas Postimehe küsimusele PCR-testide kohta: kas need peaks Eestis ära kaotama ning kas on vaja kõiki nakatunuid testida? Peaministri sõnul testimist veel ära lõpetada ei saa, sest see aitab meil viirustüvesid eristada. Meil levivad koos omikron- ja deltatüvi ning viimane on see, millega nakatunud satuvad tõenäolisemalt haiglasse.

Kallase sõnul on mitu riiki hakanud oma testimisstrateegiat muutma, kuna ei jõua kõiki inimesi testida. «Aga meil on vaja teada, mis tüvega on meil inimesed nakatunud, siis teha analüüse, kuidas see haiglatele mõjub,» täiendas Kallas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles