Siseministeeriumi kantsleriks on saamas Tarmo Miilits (1)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Foto: Siseministeerium

Siseminister Kristian Jaani (KE) otsustas esitada siseministeeriumi kantsleri kandidaadiks valitsusele kaitsepolitseiameti kõrge ametniku Tarmo Miilitsa.

«Tarmo Miilitsal on mitmekülgne kogemus siseturvalisuse ja sisejulgeoleku valdkonnas ja seda nii siseriiklikul kui ka rahvusvahelisel tasandil. Tema teadmised ja kogemused siseturvalisuse, julgeoleku ja kriisireguleerimise osas on väärtuslik pagas, mis on suurepärane stardipositsioon siseministeerumi kantsleri ametikohale asumiseks,» põhjendas siseminister Kristian Jaani.

Tarmo Miilits kommenteeris, et tegemist tema karjääri suurima ja vastutusrikkaima väljakutsega, eriti arvestades rahvusvahelist olukorda ja koroonaviiruse levikut. «Seda enam loodan oma kriisireguleerimise ja siseturvalisuse valdkonna juhikogemused maksma panna, et võimalikult paljud Eesti inimesed tunneks siin elades end turvaliselt,» ütles Miilits.

Viimased neli aastat on Miilits töötanud kaitsepolitseiametis. Enne seda teenis ta neli aastat Euroopa Liidu politseimissiooni asejuhina Afganistanis, kus nõustas Afganistani siseministeeriumit seoses politseireformi, korruptsiooniga võitlemise, kriminaaluurimise võimekuse tõstmise ning politseiluure arendamisega. Tal on ka pikk kogemus tööst politsei- ja piirivalveametis, kus ta viimati oli peadirektori asetäitja korrakaitsepolitsei alal. Miilits on alates 2016. aastast politseikindralinspektor.

Kantsleri kinnitab ametisse valitsus ministri ettepanekul, enne seda annab riigikantselei tippjuhtide kompetentsikeskus kandidaadi kohta oma arvamuse.

Siseministeeriumi senine pikaajaline kantsler Lauri Lugna lahkus sellest ametist, et asuda juhtima KredExi ja EAS-i ühendasutust Ettevõtluse ja Innovatsiooni SA.

Tarmo Miilitsa CV

Ametikäik

2017-2022 Kaitsepolitseiamet

2013-2016 Euroopa Liidu Afganistani politseimissiooni (EUPOL) asejuht

2010-2013 Politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja korrakaitsepolitsei alal

1990-2010 Politseiameti erinevad juhtivad ametikohad

Hariduskäik

2012 Sisekaitseakadeemia sisejulgeoleku magister

2002 Sisekaitseakadeemia, politseikolledž

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles