Aasta pressivideo nominentide seas on kaks Postimehe videot

Postimees
Copy
Auto- ja relvahuviline noorsand Kirill Orlõšev ja tema sõber Aleksandr.
Auto- ja relvahuviline noorsand Kirill Orlõšev ja tema sõber Aleksandr. Foto: Remo Tõnismäe

Aasta pressivideo 2021 konkursi nominendid on selgunud. 27 töö seast valis žürii välja kolm nominenti, neist kaks on Postimehe omad. 

«Aasta pressivideo 2021» konkursi esimene nominent on Delfi TV video «Teolt tabatud: kõrge Vene diplomaat sai salaja Covid-i vaktsiini», mille autorid on Holger Roonemaa, Andres Putting ja Madis Kallas.

Teiseks nominendiks on Postimehe video «Eesliinil: Kirill & Aleksandr», autoriteks Andres Haabu ja Sander Punamäe.

Videolugu Ülemiste paugutajast, kes sai kätte päris relva ja pööras elus uue lehekülje. Musta raudratsuga Tallinna vahel ringi paarutanud ja autoaknast stardipüstoliga laske sooritanud Kirill Orlõšev ütles, et tegemist oli lihtsalt naljaga, mis kukkus halvasti välja.

Kolmandaks nominendiks on Postimehe video «Eesliinil: Viimane surmanuhtlus», autoriteks Andres Haabu ja Karel Reisenbuk.

Viimase hukkamise juures viibinud prokurör: ta suruti põrandale ja läks suureks rabelemiseks. Peagi 88. eluaastat tervitav endine prokurör Feliks Saarevet on ehk veel ainuke, kes teab ja mäletab, kuidas kõik juhtus, sest just tema luges Patarei kurikuulsas hukkamiskambris ette kaks viimast surmaotsust.

Žüriis osalesid esimehena Postimehe eriprojektide toimetaja Aarne Seppel, vabakutseline filmitegija ja kultuurikriitik Eva Kübar ja vabakutseline rezisöör-operaator Ivar Heinmaa.

Konkurss «Aasta pressivideo» toimus tänavu kaheksandat korda ning võitja kuulutataske välja ja preemia antakse üle veebruaris toimuval pressiballil. Aasta pressivideo võitja saab diplomi ja 1000 euro (neto) suuruse preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles