President Karis kutsub üles rahvaloenduse e-ankeedile vastama

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
President Alar Karis.
President Alar Karis. Foto: Mihkel Maripuu

Statistikaamet ootab veel laupäevani kõiki Eesti inimesi täitma rahvaloenduse e-ankeeti. Eilseks oli ankeedi täitnud 470 000 inimest, mis teeb 35 protsenti kogu rahvastikust. 

«Selle nädala jooksul on kõigil Eesti inimestel võimalus anda oma väike, kuid vajalik panus tänavuse rahvaloenduse kordaminekusse. 22. jaanuarini saab igaüks aadressil www.rahvaloendus.ee vastata loenduse küsimustikule,» kutsub üles president Alar Karis. 

Karis kirjutab sotsiaalmeedias, et võrreldes varasemate küsitlustega on seekordne loendus inimeste jaoks märksa lihtsam, sest suurem osa andmeid saadakse e-riigi hüvesid kasutades otse andmekogudest. «Inimeste käest soovitakse teada vaid seda, mida registrites ei leidu või mis vajab täpsustamist. Tänu sellele võtab küsimustiku täitmine aega vaid loetud minutid. Täitsin minagi, võttis aega vaid neli minutit,» kirjeldas Karis. 

Me kõik saame kaasa aidata, et Eesti rahva koondportree anno 2022 saaks võimalikult tõetruu ja detailirikas, lisas president. 

Statistikaameti rahvaloenduse projektijuht Liina Osila selgitas, et mida rohkem inimesi ankeedi ära täidab, seda täpsemad ja kasulikumad on edaspidi ka otsused, mida nende põhjal tehakse. «Panen südamele, et nooremad aitaksid vajadusel oma eakamaid sugulasi veebis ankeeti sisse logimisel,» lisas Osila. 

Veel rõhutas ta, et iga inimene on oodatud vastama enda eest. «Eriti oluline on seda teada neil, kelle aadress on sattunud rahvaloenduse juhuvalimisse – kui saite postkasti paberkutse, siis vastama peavad kõik, mitte vaid üks pereliige. Näiteks kui sinu elukaaslane on ankeedi juba täitnud, on see väga hea, kuid täida ankeet kindlasti ka ise,» toonitas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles