Härma: nakatumiste arv kasvab kiiresti (1)

BNS
Copy
Terviseameti peadirektori kohusetäitja Mari-Anne Härma
Terviseameti peadirektori kohusetäitja Mari-Anne Härma Foto: Konstantin Sednev

Terviseameti peadirektori kohusetäitja Mari-Anne Härma märkis kolmapäevasel pressikonverentsil Covid-19 olukorra kohta Eestis, et nakatumisnumbrid tõusevad praegu väga kiiresti.

«90 protsenti nakatumistest on praegu omikrontüvega ja levib peamiselt alla 50-aastaste inimeste hulgas,» märkis ta.

Tema sõnul on sel nädalal nakatumiste hulk kasvanud peamiselt koolides ja lasteasutustes. «See toob kaasa testimiskoormuse ja esmatasandi arstide koormuse kasvu,» nentis Härma. «Haiglaravi vajavate inimeste hulk kasvab ning oleme jõudnud kõrgele riskitasemele. Praegu vajavad haiglaravi peamiselt vaktsineerimata vanemad inimesed,» lisas Härma.

Härma kinnitusel vajavad haiglaravi praegu enamasti deltatüvega patsiendid. «Sellegipoolest ei saa omikronitüve puhul jääda lootma, et selle veelgi laiema leviku korral haiglaravi vajavate inimeste arv ei kasva. Teiste riikide puhul näeme, et omikronitüve leviku tõttu hospitaliseerimine kasvab,» nentis ta.

Härma soovitas inimestel varuda koju antigeeni teste, et neid vastavalt liikumisplaanidele kasutada ja mitte viia nakkust oma lähedasteni.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik (KE) tõdes, et Eesti on olukorras, kus nakatumiste kasv on väga kiire, hoogsam kui kunagi varem. Kiige sõnul on kõige ohustatumad vaktsineerimata üle 60-aastased inimesed. «Eakamad ja riskirühma kuuluvad inimesed ei peaks vaktsineerimsit ja ka tõhustusdoosi tegemist edasi lükkama,» rõhutas Kiik.

Ka tema kordas üle Härma öeldut, et kõigil vaktsineeritutel ja ka mittevaktsineeritutel tuleks teha kiirtest enne mõnele üritusele või külla minekut.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles