Mihkelson ärgitab kaitsekulutusi tõstma 2,5 protsendile (3)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Remo Tõnismäe

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson (RE) sõnas rahvusringhäälingule, et valitsus peaks võtma eeskuju Leedult ning tõstma kaitsekulutuste miinimumosakaalu riigieelarvest 2,5 protsendile.

Pärast peaminister Kaja Kallase poliitilist avaldust teatas Mihkelson ühismeediakontol, et pingete säilimine Vene-Lääne suhetes eeldab ka Eestilt senisest suuremat panust kaitsevõime arendamisel.

«Tänane arutelu parlamendis lõi hea pinnase suurema poliitilise üksmeele leidmiseks parteideüleseks kaitsekokkuleppeks, mille üheks elemendiks võiks olla ka kaitsekulutuste miinimummäära fikseerimine senisest kõrgemal tasemel,» märkis Mihkelson.

Intervjuus ERR-ile tõi Mihkelson hea eeskujuna esile Leedu, kelle kaitsekulutused tõusevad 2,5 protsendile 2030. aastaks. «Ma arvan, et praegu, kui Eestis käib parlamendis julgeolekupoliitika aluste ülevaatamine, on see õige aeg poliitilist üksmeelt tekitada,» julgustas Mihkelson, lisades, et suuremat tähelepanu nõuab eeskätt Baltimaade õhukaitse väljaarendamine.

Peaminister Kaja Kallas (RE) kinnitas täna riigikogu ees, et Eesti tõstab lähiaastatel erakorraliselt, 380 miljoni euro jagu, kulutusi laiale riigikaitsele, tegutsemaks kiiremalt ja tõhusamalt nii sõjaliste kui ka hübriidohtude vastu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles