Elektritüli ei näi lõppevat (9)

Copy
Eile õhtul rääkisid Kaja Kallas (RE) ja Jüri Ratas (KE) ERRi otsestuudios elektrihindade teemal.
Eile õhtul rääkisid Kaja Kallas (RE) ja Jüri Ratas (KE) ERRi otsestuudios elektrihindade teemal. Foto: Eero Vabamägi

Reformierakond ja Keskerakond ei suutnud ka eile hommikul koalitsiooninõukogu energiaarutelu kolmandal päeval kokku leppida, kuidas eratarbijatele lisahüvitisi maksta. Riigikogu aseesimees Hanno Pevkur (RE) on veendunud, et energiatoetuse küsimuses jõuab võimuliit üksmeelele õige pea.

Pevkur rääkis eile saates Otse Postimehest, et lisameetmete vajalikkuses ei kahtle kumbki koalitsioonipartner. «Samas on vaja iga esitatud meede läbi arutada ning sellega me hetkel tegelemegi.» Ta täpsustas, et kuigi Keskerakond on oma ettepanekud avalikult välja käinud, on kokkulepe, et ühised meetmed tehakse avalikuks siis, kui need on omavahel kokku lepitud ja läbi arvutatud.

«Küsimus ei ole ainult erakondade, vaid ka ekspertide pakkumises. On arutatud n-ö Norra mudelit, et kas kehtestada hinnalagi, teisalt on arutatud ka seda, kas peaks olema kompensatsioonilagi. Ei ole ju mõeldav, et riik kompenseerib kogu hinnatõusu,» rääkis Pevkur. Ta selgitas, et uued meetmed peaksid olema kiiresti rakendatavad, et ei peaks hakkama looma mingit uut andmebaasi või järjekordset keerukat taotlemissüsteemi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles