GRAAFIK ⟩ Omikronilaine on viinud perearstid läbipõlemise äärele (5)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Paljud perearstid on kas läbi põlenud või läbi põlemisele väga lähedal. Perearst Diana Ingerainen Järveotsa perearstikeskuses.
Paljud perearstid on kas läbi põlenud või läbi põlemisele väga lähedal. Perearst Diana Ingerainen Järveotsa perearstikeskuses. Foto: Eero Vabamägi

Hiljutine küsitlus perearstide seas näitas, et 86 protsenti perearstidest on kas juba läbi põlenud või läbipõlemise äärel. Nimelt püstitati esmaspäeval koroonasaatekirjade rekord – avaliku testimise organisatsiooni laekus üle 15 000 saatekirja. Saatekirju testimisele väljastavad perearstid, kelle töökoormus on omikroni tulekuga meeletult kasvanud.

«Ülekoormus on väga suur, see on paari viimase nädalaga tohutult tõusnud,» rääkis Postimehele perearstide seltsi esimees Le Vallikivi.

Perearstide seltsi värske küsitluse põhjal tunneb 86 protsenti perearstidest, et on kas juba läbi põlenud või läbipõlemise äärel. «Keskmiselt on perearstide tööpäevad vähemalt 10–11 tundi,» ohkas Vallikivi, kelle sõnul normaalajaga seda tööd praegu lihtsalt tehtud ei saa.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles