Idapiiri uus valmimistähtaeg on 2025 kevad (1)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Kristian Jaani.
Kristian Jaani. Foto: Konstantin Sednev

Siseminister Kristian Jaani (KE) avaldas neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et Eesti-Vene piiriehituse valmimistähtaeg on nihkunud nüüd juba poolteist aastat varasemaks.

Jaani sõnas, et eile kogunes piirinõukogu, kus analüüsiti ka piiriehituse tempot. Kui esialgne tähtaeg oli 2026. aasta lõpp, siis nüüd on see nihkunud pooleteise aasta võrra varasemaks – 2025. aasta teise kvartalini.

Jaani leiab, et piiriehitustaristu valmimise tähtaeg võiks olla isegi veel kuus kuud varem ehk piir võiks valmida kaks aastat varem, kui oli alguses paika pandud tärmin.

Neljapäeval kinnitas valitsus riigikaitsesse 380 miljoni eurose lisarahastuse. Jaani avaldas rahulolu, et seni eelkõige jutu tasemel olnud ideed riigikaitsest said rahasüsti. Kui riigikaitse arengukavas oli sisejulgeoleku riigikaitselisteks tegevusteks kinnitatud 70 miljonit eurot viie aasta peale, siis uue otsusega on 33 miljonit eurot juba olemas. Raha kulub eelhoiatuse ehk kapo pärusmaa peale, samuti parandatakse demineerimisvõimekust, piiriga seotud vaatlusvõimet ja infotehnoloogilisi lahendusi ning tsiviilkaitset.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles