INTERVJUU ⟩ Skulptor Mati Karmin: lõppmäng Joala kujuga tõi aastataguse õuduse taas esile (6)

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Jaak Joala mälestussammas avati Viljandis 2020. aasta viimasel päeval. Pildil Mati Karmin (keskel) ning monumendi püstitamise algatanud MTÜ Meie Viljandi eestvedaja ja kohaliku linnavolikogu liige Harri Juhani Aaltonen (paremal).
Jaak Joala mälestussammas avati Viljandis 2020. aasta viimasel päeval. Pildil Mati Karmin (keskel) ning monumendi püstitamise algatanud MTÜ Meie Viljandi eestvedaja ja kohaliku linnavolikogu liige Harri Juhani Aaltonen (paremal). Foto: Elmo Riig

Läinud nädalal lõppes Viljandis pikaks ja piinlikuks läinud trall estraadilaulja Jaak Joala monumendi ümber, mis juba enne katte eemaldamist palju kõneainet pakkus. Kuju demonteeriti, tõsteti veoauto kasti ja sõidutati linnavalitsuse garaaži, kus see nüüd oma edasist saatust ootab.

Joala monument ei jätnud ükskõikseks, kui jälgida kas või avalikkuses toimunud diskussiooni või seda, millised rahvahulgad käisid Viljandis uudistamas. Samal ajal hekseldati kuju autorit Mati Karminit justkui rehepeksumasinas.

Ent kogu virvarris jäid õhku rippuma mõned küsimused, millele tunnustatud skulptor soostus Postimehe palvel vastama. Ühtlasi sai Karmin võimaluse avada loo tagamaid ning lükata ümber väited, millega ta päri ei ole.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles