Päev pärast oktoobri lõpu meeleavaldust Tallinnas Vabaduse väljakul otsustas vandeadvokaat Urmas Simon, et aeg on oma elu lõplikult muuta.

Elumuutus oli alanud juba kümme kuud varem. Ta haigestus koroonasse, ja nii raskelt, et sattus haiglas intensiivravipalatis hingamisaparaadi alla. Sealt tuli ta välja, aga siis järgesid tüsistused, mis sundisid kolm korda kutsuma kiirabi ning viisid veel kahel korral haiglasse. «Koroona lööb immuunsüsteemi nii sassi,» sõnab ta.

Samal ajal, kui Simon trotsis koroonaviirushaiguse tagajärgi, kutsus erakond, kuhu ta oli kuulunud kolm aastat, inimesi Varro Vooglaiu sihtasutuse meeleavaldusele, et kaitsta oma vabadusi ja sundida valitsust käituma põhiseaduspäraselt. (Vooglaid on pidevate kriitiliste sõnavõttudega vaktsineerimist edendava valitsuse vastu saanud üheks Eesti juhtivaks ja mõjukamaks vaktsiiniskeptikuks.)

Ja nüüd leidis Simon, koroona tagajärjed värskelt meeles, oma koduerakonna EKRE aktiivselt osalemas üritusel, mis koondas tuhandeid, kes kandsid loosungeid stiilis «Lõpetage süstlavägistamine!», «Vaktsiinivastaste kiusamine tuleb lõpetada!» ja «Kaja Kallas, iga vaktsiinisurma eest vastutad sina», ning särke kirjaga «Koroonavaktsiinisolk tapab!» ja «Eesti arstid on saast».

Kommentaarid (84)
Copy