Sotsiaalministeeriumi uueks asekantsleriks saab Hanna Vseviov

BNS
Copy
Hanna Vseviov
Hanna Vseviov Foto: Erakogu

Sotsiaalministeeriumi sotsiaalala asekantslerina on esmaspäevast ametis Hanna Vseviov, kes juhtis viimased kuus aastat sotsiaalministeeriumis laste ja perede osakonda.

Hanna Vseviov on sotsiaalministeeriumis töötanud alates 2010. aastast, ta omandas 2012. aastal kiitusega sotsiaalteaduste magistrikraadi ja õpib praegu demograafia doktorantuuris. Kuni 2021. aastani oli Vseviov ka Euroopa Nõukogu Laste õiguste juhtivkomitee büroo liige.

«On vähe poliitikavaldkondi, mis mõjutavad inimese elu ja heaolu niivõrd vahetult kui sotsiaalvaldkond. Minu eesmärk on, et mure korral oleks riigi tugi inimesele võimalikult nähtamatu, mugav ja proaktiivne. Hiljutised kriisid näitavad ka, et sotsiaalsüsteem peab olema senisest paindlikum ja valmis kiirelt reageerima uutele vajadustele,» ütles Vseviov. 

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo (RE) sõnul on Vseviov sotsiaalvaldkonna tippekspert ning tubli ja võimekas juht. «Sotsiaalvaldkonna lähiaastate suurimad väljakutsed on seotud sellega, kuidas tagada kõikidele inimestele ligipääs teenustele, muuta lapsesõbralikuks ja inimkeskseks erivajadusega laste teenused ja pikaajaline hooldus, abistada ohvreid, toetada sündimust ja palju muud,» loetles Riisalu ministeeriumi eesmärke.

Riigisekretär kuulutas avaliku konkursi sotsiaalala asekantsleri ametikoha täitmiseks välja eelmise aasta novembris. Eelmine sotsiaalala asekantsler Rait Kuuse alustas jaanuarist tööd justiitsministeeriumi vanglate asekantslerina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles