Kevadel hakatakse uuendama Vana-Kalamaja tänavat

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Vana-Kalamaja arhitektuurikonkursi võidutöö, millesse on hiljem tehtud muudatusi.
Vana-Kalamaja arhitektuurikonkursi võidutöö, millesse on hiljem tehtud muudatusi. Foto: Kavakava OÜ

Kevadel alustab linn Vana-Kalamaja tänava ja ümberkaudse tänavaruumi uuendamisega, mille tulemusena kujundatakse tänavast jalakäijaid ja jalgrattureid eelistav ning asumit liitev linnaruum.

Linnaplaneerimise amet andis ehitusloa Vana-Kalamaja tänava uuendamisele, mis hõlmab ka jalakäijate ühendust üle Toompuiestee Nunne tänavale. Rekonstrueeritava tänavaruumi pikkus on ligikaudu 1,1 kilomeetrit.

«Selle projekti elluviimine on oluline samm linnaruumi senisest jalakäija- ja ratturisõbralikumaks muutmisel,» ütles abilinnapea Madle Lippus. «Tegu on Kalamaja peatänavaga, mille tänavaruumi uuendamisel lähtutakse asumi atmosfäärist ja anda sellele kohalikku kogukonda toetav nägu. Oluliseks eesmärgiks on ka elanikele ja külalistele parema ühenduse võimaldamine Kalamaja asumi ja linnakeskuse vahel, tekitades vanalinnast mere äärde ja Lennusadamasse kulgeva selge kergliiklejate liikumistee. Toompuiesteest saab projekti realiseerumisel üle saama otse väljakult maa pealt.»

Vana-Kalamaja tänavaruumi hakatakse uuendama 2017. aastal arhitektuurivõistluse võitnud töö «Kasvulava» alusel, mille on loonud arhitektuuribüroo Kavakava arhitektid Siiri Vallner, Indrek Peil ja Kristel Niisuke.

Ehitustöödeks kuulutab keskkonna- ja kommunaalamet lähiajal välja riigihanke. Töödega on kavas alustada kevadel ja need peaksid valmima sel aastal.

Balti jaama ümbruse avaliku ruumi uuendamiseni on kavas jõuda järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles