Haubitsad ootel: Eesti ootab endiselt Saksamaa luba

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kaitseminister Kalle Laanet.
Kaitseminister Kalle Laanet. Foto: Konstantin Sednev

Kaitseminister Kalle Laanet (RE) selgitas Postimehele, et Eesti suhtleb Ameerika Ühendriikidega läbi, kuidas nad saaksid meid sõjaliste võimetega aidata. Veel on Eesti valmis andma haubitsaid Ukrainale, kuid pole saanud Saksamaalt veel vastust. 

Postimees kirjutas täna, et peaminister Kaja Kallas (RE) kutsus intervjuus Financial Timesile Ameerika Ühendriike üles suurendama kohalolu Balti riikides. Venemaa on Ukraina piiridele kogunud üle 100 000 sõduri. Hoolimata sellest, kas Venemaa lõpuks Ukrainasse tungib või mitte, soovib Kallas, et NATO suurendaks enda kohalolu allianssi idapiiril. 

Kaitseminister Kalle Laanet (RE), et Ameerika Ühendriigid on üks meie olulisemaid liitlasi, kellega meie kaitseväelased on koos teeninud väga keerulistel sõjalistel operatsioonidel. «Eesti räägib Ameerika Ühendriikidega Eesti kaitselahendi toetusest ja sellest milliste sõjaliste võimetega Ameerika Ühendriigid võiksid seda toetada. Arutame sealjuures erinevate võimete siirdamist õppuste käigus regiooni,» selgitas kaitseminister. Ta lisas, et konsultatsioonid ja suhtlus nendel teemadel toimuvad ka NATO-s ja liitlastega laiemalt pidevalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles