TV3: Nursipalu rahvas sõdib kaitseväe harjutusväljaku laiendamise vastu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nursipalu harjutusväli.
Nursipalu harjutusväli. Foto: Raigo Pajula

Riik ei taha Võrumaal Nursipalu elanike nurinat kuulda võtta ja plaanib suurendada riigikaitsemaad 90 hektarilt 3000 hektarile.

Kohalike elanike jaoks tähendab see, et suureneb harjutuste intensiivsus ja relvade hulk ehk teisisõnu müra hulk, vahendasid «Seitsmesed uudised».

Kaitseministri nõunik Rauno Veri ütles, et vallavolikogu seisukoht on selgelt selline, et kaitseministeeriumi huve arvestatakse ja riigikaitsemaad ei jäeta üldplaneeringust välja. «Ma tahan öelda, et Rõuges on huvitav olukord välja kujunenud, kus vallavalitsusel ja vallavolikogul on erinevad seisukohad,» lisas ta.

Endine Rõuge vallavanem ja riigikogu liige Kalvi Kõva ütles, et vallarahvaga peetud koosolekul oli näha, et inimestel on palju küsimusi, aga kaitseministeerium ei tagane oma plaanidest sammugi ning paljud asjad on läbi rääkimata.

Kõva pakkus välja, et üldplaneeringu võiks Nursipalu ümber ära kehtestada, aga Nursipalu osa sealt välja lõigata. Seejärel tuleks koostada Nursipalu osa üldplaneering ja viia töö selle käigus gruppidesse, kus on koos nii vallavalitsus, ministeerium kui kohalikud inimesed ning leitaks kõigile sobiv lahendus. «Kõik peavad sammukese keskpõrandale kokku liikuma,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles