Raha põleb: börsid värisevad inflatsiooni- ja sõjahirmus

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Kuna aktsiaturg on koroona-aastatel väga kõrgele kerkinud, siis võtavad mitmed investorid praegu riskantsematest varadest kasumit.
Kuna aktsiaturg on koroona-aastatel väga kõrgele kerkinud, siis võtavad mitmed investorid praegu riskantsematest varadest kasumit. Foto: Foto: Arvo Meeks

Kui eelmisel nädalal avaldasid analüütikud lootust, et algav tulemuste hooaeg juhib investorite meeled jälle aktsiate kasvu radadele, siis tänaseks pole see lootus veel täitunud. Börsid alustasid nädalat nii Aasias kui ka Euroopas suuremat sorti langusega, nagu ka Tallinnas, kus OMXT indeks langes eile 4,65 protsenti. Stoxx 600 on jaanuarikuisest tipust kaotanud ligi kaheksa protsenti. Palju paremini pole käinud ka USA börside käsi, kus eilegi alustasid indeksid börsipäeva paariprotsendise langusega.

Pärast tugevat aasta algust on aktsiad nädal nädala haaval allapoole liikunud. Kui alguses mõjutasid börse ebakindlus koroona suhtes ja küsimus, kas ja millal USA intressimäärade poliitikat karmistab, siis nüüd on nimekirja lisandunud geopoliitilised pinged.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles