Tallinn koole tsentraalselt koduõppele ei suuna

BNS
Copy
Õpilased koolis. Foto on illustreeriv.
Õpilased koolis. Foto on illustreeriv. Foto: Sander Ilvest

Tallinna koolijuhid on hädas üha suurema nakatumisega õpetajate hulgas, samas otsustati, et linnavõim koole tsentraalselt koduõppele siiski ei saada

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on olukord muret tekitav ja keeruline. «Kui vaadata numbritele otsa, siis alates laste koolivaheajalt naasmisest on nakatunute arv märgatavalt tõusnud ja seda nii õpilaste kui ka õpetajate seas. Ja just see viimane valmistab kõige rohkem probleeme koolijuhtidele, sest kui nakatunud õpetajaid on juba üheksa või kümme, siis on küsimus, kuidas neid asendada,» rääkis Belobrovtsev.

Tema sõnul on viimastel nädalatel paljud koolid kehtestanud osalist distantsõpet. «Kui veel novembris rääkisime sellest, et viirus on kõrgem teatud vanuserühmades, siis nüüd on põhimõtteliselt kõik vanusegrupid punases,» ütles abilinnapea.

Möödunud nädala oli nakatunud õpilasi üle 1700 ja õpetajaid oli üle 170. Sellel nädalal on nakatunud õpetajate arv kasvanud juba üle 200 ja ka õpilaste osas on näha, et nädala lõpus on nakatunuid rohkem kui nädal varem.

«Teisipäevasel kohtumisel koolijuhtidega otsustasime, et koolid saavad ise valida tegutsemissuuna ehk tsentraalselt distantsõpet kehtestama ei hakka,» ütles Belobrovtsev.

Ta lisas, et kui eelmine kord otsustas linnavõim koolid korraga koduõppele saata, siis tuli sellele valitsuse poolt palju kriitikat, kuid linnavõimu enda hinnangul oli see otsus edukas. «Seekord me seda siis ei tee ja selleks oleks ka juba liiga hilja.»

Belobrovtsevi kinnitusel saab positiivse uudisena esile tuua, et haridus- ja teadusministeerium eraldas koolidele veebruari alguseks täiendavalt kiirteste, mis annab koolidele võimaluse jätkata ministeeriumi enda suunist korraldada kaks korda nädalas koolides testimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles