Terviseamet: nakatumisrisk on eriti kõrge Lõuna-Eestis

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tervise- ja tööminister Tanel Kiik nentis pressikonverentsil, et omikrontüvi on kaasa toonud olukorra, kus tervisesüsteemi koormatus on kõrge ning raskuskese on langenud praegu just esmatasandile.
Tervise- ja tööminister Tanel Kiik nentis pressikonverentsil, et omikrontüvi on kaasa toonud olukorra, kus tervisesüsteemi koormatus on kõrge ning raskuskese on langenud praegu just esmatasandile. Foto: Sander Ilvest

Terviseameti nädala ülevaatest selgub, et Covid-19 nakatumiskordaja R on tõusnud ligi 1,4ni. Terviseameti hädaolukorra staabi juht Kristian Sirp märkis, et nakatumiste riskitase on jätkuvalt väga kõrge.

R on kasvanud lõuna regioonis (R=1,4), kuid vähenes põhja regioonis (praegu R=1,38). Stabiilsena püsib see ida regioonis (R=1,35) ja lääne regioonis (R=1,42).

Võrreldes eelmise nädalaga püsib viimase 7 päeva keskmine hospitaliseeritute arv stabiilsena, moodustades 37,0 (eelmisel nädalal oli 36,14) ning viimase 7 päeva keskmine nakatunute arv kasvas 76,8 protsendi võrra, moodustades 3895,9 (2. nädalal oli 2203,4).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles