Rahvusraamatukogu avas Ülemiste keskuses raamatukapi

Copy
Raamatukapp Ülemiste keskuses
Raamatukapp Ülemiste keskuses Foto: Aron Urb

Kuna rahvusraamatukogu peahoone on remondis, siis on ajutiselt kolitud väiksematesse ruumidesse. Et aga paremini kirjandushuvilisteni jõuda, käivitati täna Ülemiste keskuses ka raamatukapi teenus.

Ülemiste on asukoha poolest ideaalne, sest raamatukapid asuvad parkla vahetus läheduses ja autoga on võimalik koju viia ka suurem kogus kirjandust, rääkis rahvusraamatukogu peadirektor Janne Andresoo.

Statistikaameti andmetel käib raamatukogus iga teine Eesti elanik ning Andresoo lisab, et selleks, et huvi raamatute vastu veelgi kasvaks, tuleb raamatute laenutamine teha võimalikult mugavaks.

Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits julgustab inimesi raamatuid laenutama. «See on hea võimalus avastada uusi kirjanduspärleid. Samuti on see mugav lahendus näiteks tudengitele, kes soovivad erialakirjandust laenutada või miks mitte ka koolilastele kohustusliku kirjanduse hankimiseks,» sõnas Pärnits.

ESTERi vahendusel saab Ülemiste raamatukappi tellida kõiki meelepäraseid raamatuid ning seejärel need sinna ka tagastada. Raamatu saabudes tuleb teade e-postile ja kapist saab need kätte ID- või raamatukogukaarti kasutades.

Raamatukapp ootab laenutajaid Ülemiste keskuse esimesel korrusel, Suur-Sõjamäe poolse sissekäigu juures. Kapp on avatud keskuse lahtiolekuaegadel ehk iga päev kell 8–22.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles