GRAAFIKUD Riik ei keskendu enam esmastele kaitsesüstidele (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Otsust mitte keskenduda enam esimestele vaktsiiniannustele vaeti ministeeriumis koostöös ekspertide ning teadusnõukojaga.
 
Otsust mitte keskenduda enam esimestele vaktsiiniannustele vaeti ministeeriumis koostöös ekspertide ning teadusnõukojaga.  Foto: Remo Tõnismäe

Uuendatud Covid-19 vaktsineerimiskava põhieesmärk on teha märtsi lõpuks hulgaliselt tõhustusdoose, tervise- ja tööministri Tanel Kiige (KE) sõnul jätkub töö ka esmaste kaitsesüstide nimel, kuid suurt läbimurret enam oodata ei ole.

Uuendatud rakenduskava järgi on eesmärk hõlmata märtsi lõpuks Eestis esmase vaktsineerimiskuuriga 80 protsenti ja tõhustusdoosidega 60 protsenti üle 60-aastastest. Lisaks tahetakse vaktsineerida tõhustusdoosiga 50 protsenti täisealistest.

Minister Kiik ütles, et nüüd on perearstide ja teiste meedikute põhiülesanne kiiresti vaktsineerida tõhustusdoosiga eakamad ja riskirühmad. «60-aastastest ja vanematest on enam kui pooled saanud tõhustusdoosi ning vaktsineerimine läheb edasi. Nooremate täisealiste hõlmatus püsib mõnevõrra madalam, huvi tõhustusdoosi vastu on leigem,» rääkis Kiik. Ta lisas, et muidugi pakutakse tõhustusdoosi ka digiregistratuuri, ajutiste vaktsineerimiskeskuste ja perearstikeskuste kaudu, lisaks kestab kampaania «Kolmega on kindlam», milles toonitatakse, et tõhustusannuse saanutel on risk raskelt haigestuda 25 korda väiksem kui vaktsineerimata inimestel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles