REPORTAAŽ Lumetormi järeltöö on nagu tasuta MyFitness

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Lume rookimisega alustati kell kuus hommikul, ja pildilolev lumehunnik on kokku saadud nii rookija enda kui naabri õuelt umbes kella 10ks.
Lume rookimisega alustati kell kuus hommikul, ja pildilolev lumehunnik on kokku saadud nii rookija enda kui naabri õuelt umbes kella 10ks. Foto: Sander Ilvest

Pühapäeva hommikul haarasid paljud inimesed üle Eesti lumelabida ja asusid pärast laupäevaõhtust lumetormi, mis enim räsis maa põhja- ja idaosa, majaümbrust puhtaks lükkama või autot välja kaevama. Lapsed olid rõõmsad, sest lumi hakkas hästi kokku pallide veeretamiseks, vanemate töö tegi märg lumi aga eriti raskeks.

«Pean tööle minema, aga ei pääse autoga välja,» ütles Postimehele Kallo (61), kes juba enne üheksat Nõmmel maja ees lund lükkas, moraalseks toeks koer Lotte. Traktor oli tänavalt läbi sõitnud ja kõnnitee ning aia ette sahaga lumevalli lükanud. «Vallid on sellised igal talvel pärast traktorit. Ma usun, et nad ikka üritavad sahka veidi keerata, aga mis sa teed, kui lund on nii palju,» lausus mees ja lisas, et eks ole ka rohkem lund nähtud kui eile hommikul koduuksest väljudes.

«Kui lumi hakkab sulama, on seda juba väga raske ära ajada, iga meetri tagant tuleb labidas tühjaks visata. Pehme lumega on kergem ja töö läheb kiiremini.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles