Rahvuslased + Rahvaliit = Eesti Konservatiivne Rahvaerakond

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvuslaste plakat Tallinnas.
Rahvuslaste plakat Tallinnas. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eesti Rahvusliku Liikumine ja Rahvaliit plaanivad ühineda, et luua uus erakond.

Laupäeval Tallinnas toimunud Eesti Rahvusliku Liikumise (ERL) üldkoosolekul otsustati heaks kiita ühinemisotsus Rahvaliiduga, et luua uus erakond, teatas liikumine oma pressiteates. ERL liikmed kiitsid heaks loodava erakonna programmi ja nime.

Kui samad otsused kiidab 24. märtsil heaks ka Rahvaliidu kongress, sünnib kahe organisatsiooni põhjal Eesti Konservatiivne Rahvaerakond.

Mullu suvel kohtunud Eestimaa Rahvaliidu ja Eesti Rahvusliku Liikumise esindused leidsid, et põhimõttelisi erimeelsusi nende seisukohtades ei ole. Tõdeti, et olemasolevad parlamendiparteid on valijast võõrandunud, omavahel kartelli moodustanud ega esinda rahvuslikke huve Eestis ja et tarvis on uut rahvuslikku ja väärtuspõhist poliitilist jõudu, kes oleks valmis seisma eestluse aadete eest.

Suvisel kohtumisel otsustati moodustada ühine töörühm koondamaks jõud, et kindlustada Eesti demokraatlik tulevik, rahva heaolu ja turvalisus. Töörühma esitatud dokumendid peavad saama heakskiidu mõlema organisatsiooni
üldkoosolekul, millega on loodud üheskoos alus uue poliitilise jõu tekkimiseks Eestis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles