Tallinnas tähistatakse homme veetiigri aasta saabumist

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Hiina uusaasta tähistamine Vabaduse väljakul 2019. aastal.
Hiina uusaasta tähistamine Vabaduse väljakul 2019. aastal. Foto: Mihkel Maripuu

Teisipäeval algava Hiina veetiigri aasta saabumise puhul luuakse homme Raekoja platsil tiigri skulptuur ning näha saab draakonitantsijaid, Silver Ulviku trummishow’d ning Müstika tantsustuudio tuleshow’d ja trummareid.

Hiina artistid esinevad koroonapiirangute tõttu Tallinnas virtuaalselt. Etendus kantakse üle Raekoja platsil olevalt ekraanilt.

Teisipäeva keskpäeval hakkavad Tauno Kangro skulptuurigalerii kunstnikud modelleerima tiigri skulptuuri, mis peaks valmima kella kuueks, kui lavale astuvad esinejad.

Tiigri skulptuur valatakse hiljem pronksi ning püstitatakse varasematel aastatel loodud loomaskulptuuride kõrvale Tallinna Loomaaia skulptuuride väljakule.

Hiina uusaasta on püha, mis tähistab uue aasta algust Hiina traditsioonilise kalendri järgi. Hiina uusaasta on liikuv püha, mis algab 21. jaanuari ja 20. veebruari vahel ilmuva noorkuuga. Hiinas vältavad uusaasta pidustused kaks nädalat. Aja jooksul on välja kujunenud igaks päevaks kindlad traditsioonid ja käitumistavad mida hiinlased uusaasta saabumise puhul järgivad. Tavade hulka kuulub põhjalik kodu suurpuhastus, esivanemate külastamine, akende kaunistamine punaste paberkujukeste ja õnnesoovi salmidega, raha kinkimine punastes ümbrikes, pelmeenide söömine jne.

Teisipäeval tähistatakse veetiigri aasta saabumist ka Rotermanni kvartali peaväljakul, kus üritus algab kell 18. Teiste seas astuvad üles ka Igor Mang ja Marko Matvere. Lähem info ürituse kohta Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles