Päästjad käisid aitamas üle 200 lumevangi jäänud sõiduki

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Lugejal, kes toimetusele video saatis, kulus Harjumaal Luigel riigiteel lumevangist väljakaevamiseks laupäeval kolm tundi.
Lugejal, kes toimetusele video saatis, kulus Harjumaal Luigel riigiteel lumevangist väljakaevamiseks laupäeval kolm tundi. Foto: Kaader videost

Nädalavahetusel raputas Eestit lume, lörtsi kui ka tuisuga lumetorm Malik, mille tõttu vajati Päästeameti abi ligi 120 sündmusel. Enamasti oli tegemist teedele langenud puudega või paksu lume tõttu kinni jäänud sõidukitega.

Päästjatel tuli välja aidata kokku ligi 230 keerulisse olusse sattunud sõidukit. «Oli nii üksikuid lumme kinni jäänud autosid kui ka mitme või mitmekümne kaupa lumes hätta sattunud sõidukeid,» selgitati Päästeametist ja täiendati, et kindlasti oli tihedast lumesajust tingitud õnnetusi ja hättasattumisi rohkem, kuid igale poole neid ilmselt appi ei kutsutud.

Näiteks Tapa vallas Räsna külas jäi teele risti keeranud veoki taha lumme kinni üle 60 auto. Toila vallas Peeri külas oli viis sõidukit lumes kinni, Tapa vallas Tõõrakõrve külas jäi korraga kinni neli autot ning sündmusele kaasati kaitseväetehnika. Väike-Maarja vallas Avispea külas oli korraga kuus autot lumes kinni, Haljala vallas Võle külas aga neli.

Kohila vallas Hageri külas päästeti lumevangist hinnanguliselt 25 sõidukit. Kehtna vallas käidi erinevatel väljakutsetel lumest välja aitamas 14 autot. Lokuta vabatahtlikud päästjad käisid väljakutsel, kus abi vajas viis autot. Ühe väljakutse jooksul aidati teel olles järjest lumest välja koguni 13 hättajäänud autot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles