Mailis Repsi kaitsjad: pidu restoranis on valitsusele lubatud töövorm (7)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Haridusministeeriumi kui kannatanu esindaja, vandeadvokaat Marko Kairjak (vasakul) ja riigiprokurör Denis Tšasovskih (paremal) eile Harju maakohtus.
Haridusministeeriumi kui kannatanu esindaja, vandeadvokaat Marko Kairjak (vasakul) ja riigiprokurör Denis Tšasovskih (paremal) eile Harju maakohtus. Foto: Andres Haabu

Omastamises ja kelmuses süüdistatava endise haridus- ja teadusministri Mailis Repsi (Keskerakond) kaitsjad vandeadvokaat Paul Keres (pildil) ja advokaat Andri Rohtla üritavad veebruaris algaval kohtuprotsessil tõestada, et nende kaitsealune ei ole rikkumisi toime pannud ja käitus ministeeriumis normiks olnud tavapärase praktika alusel.

Keres ja Rohtla andsid eile Harju maakohtus kohtuprotsessi eelistungil mõista, et nad soovivad kohtus lükata ümber süüdistuse, justkui oleks Mailis Reps oma sünnipäeval, 13. jaanuaril 2020 pidanud Tallinnas Kadriorus restoranis Mon Repos haridusministeeriumi raha eest koos erakonnakaaslastega oma 45. sünnipäeva pidu.

Keres märkis eelistungil, et vastuvõtte, seminare või õhtusööke on valitsuses ja ministeeriumites peetud läbi aegade legitiimseks töövormiks ja eelarve kasutamise viisiks. «Mind üllatab, et selline valitsuse töövorm on prokuröri hinnangul ebaseaduslik. See on hävitav hinnang valitsuse tööle,» lausus Keres.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles